Pengumuman Penting

Program SASar

Author: Pentadbir 1 Published: 2017-02-15 03:40:01

[ Image can't be loaded ]Program Satu Anggota Satu Rumah "SASaR" dirangka dan dikoordinasikan oleh Markas Tentera Darat Cawangan Perancangan dan Pembangunan. Program ini sejajar dengan hasrat Yang Berhormat Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein, Menteri Pertahanan Malaysia untuk memastikan setiap anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) memiliki rumah sendiri sebelum mengakhiri perkhidmatan mereka.

Bertemakan 'Mengiktiraf Tentera Mensejahtera Negara' Program "SASaR" ini dilihat sebagai usaha murni oleh kerajaan dalam memastikan kebajikan kepada kumpulan ini melalui pemilikan rumah dilihat mampu meningatkan moral anggota pasukan keselamatan ini dalam menggalas tugas untuk Negara.

Beberapa kawasan telah dikenalpasti bagi pembangunan program ini dengan anggaran harga diantara RM 100,000.00 sehingga RM 200,000.00. Pegawai yang boleh dihubungi untuk maklumat lanjut adalah seperti berikut:

Nama Pegawai: Mej Zamhezri
No Tel Pejabat: 03-20715713
No Tel HP: 019-2749692

Layari padat.mod.gov.my/sasar bagi soal selidik dan maklumat lanjut.
 
MAKLUMAT PROJEK SASAR
 
[ Image can't be loaded ]
 
[ Image can't be loaded ]

Status Keputusan Pemilihan Setiap Sesi Dijalankan

Author: Pentadbir 1 Published: 2016-08-18 16:00:00

Adalah dimaklumkan bahawa Pihak Pengurusan Portal Tentera Darat menerima banyak pertanyaan berkenaan dengan status keputusan pemilihan. Ingin dijelaskan bahawa bagi sebarang pertanyaan terhadap perkara tersebut adalah dibawah tanggungjawab Bahagian Pengambilan. Sebarang pertanyaan atau kemusykilan terhadap status permohonan hendaklah dirujuk atau berhubung terus dengan bahagian tersebut ditalian 03-2071 4254 / 6030 / 3926 bagi mendapatkan maklumbalas yang tepat.  Pihak Tentera Darat Malaysia juga ingin memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kesulitan atau masalah yang timbul berkaitan dengan perkara ini. Harap maklum.

Saluran Penggunaan Bagi Tujuan Pertanyaan, Aduan dan Cadangan

Author: Pentadbir 1 Published: 2016-08-18 16:00:00

[ Image can't be loaded ]Ingin dimaklumkan bahawa, para pengunjung dikehendaki menggunakan saluran perkhidmatan yang betul didalam menghantar sebarang maklumat berbentuk Pertanyaan, Aduan  dan Cadangan. Semua pengguna boleh menggunakan Perkhidmatan Talian Penggguna bagi perkara-perkara yang telah dijelaskan. Maklumat yang tidak mengikuti saluran perkhidmatan yang betul, tidak akan dilayan dan akan diabaikan oleh pihak Pentadbir Portal. Harap maklum.