Pengumuman Penting

Bengkel Microsot Excel Bagi Warga Tentera Darat

Author: Pentadbir 1 Published: 2016-09-06 04:44:38

PUSTEKMA mempelawa warga Tentera Darat bagi menghadiri bengkel Microsot Excel yang akan dilaksanakan bagi membantu urusan kerja seharian di pejabat serta formasi masing-masing.

PENGENALAN

Bengkel ini akan mendedahkan para peserta terhadap penggunaan Microsoft Excel (Microsoft Office 2013) Bermula dari peringkat pengetahuan asas, sederhana hingga ke peringkat advance. Bengkel ini juga akan mendedahkan para peserta dengan fungsi, kaedah serta formula excel bagi memudahkan kerja-kerja harian para peserta di pasukan. Selain itu, para peserta digalakkan untuk berkongsi sebarang permasalahan yang dihadapi dalam mengaplikasikan penggunaan Microsoft Excel bagi dibincangkan semasa bengkel tersebut dilaksanakan. TIADA BAYARAN dikenakan terhadap peserta semasa bengkel ini dilaksanakan.

MAKLUMAT BENGKEL

PENTADBIRAN

Kepada warga Tentera Darat yang berminat, bolehlah memuat turun borang menghadiri bengkel dibawah dan seterusnya menghantar borang tersebut di alamat email emyzally@mod.gov.my sebelum 15 Sep 2016. 50 peserta terawal akan dipilih bagi menyertai bengkel yang akan dilaksanakan.

Sesi Pengambilan Khas Perajurit Muda Tentera Darat

Author: Pentadbir 1 Published: 2016-09-05 02:32:12

Tentera Darat Malaysia mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan memenuhi syarat untuk menghadiri sesi Pemilihan Awal (Khas) Perajurit Muda Lelaki/Wanita TD.  Calon-calon yang layak akan dipanggil untuk menghadiri sesi Pemilihan Akhir Perajurit Muda Lelaki/Wanita TD yang akan dimaklumkan berasingan.  Calon yang berjaya akan menjalani Latihan Asas Ketenteraan selama 6 bulan di Pusat Latihan Asas Tentera Darat (PUSASDA), Port Dickson, Negeri Sembilan. Untuk maklumat lanjut SILA KLIK DISINI.

Status Keputusan Pemilihan Setiap Sesi Dijalankan

Author: Pentadbir 1 Published: 2016-08-18 16:00:00

Adalah dimaklumkan bahawa Pihak Pentadbir Portal Tentera Darat telah menerima banyak pertanyaan berkenaan dengan status keputusan pemilihan. Ingin dijelaskan bahawa bagi sebarang pertanyaan terhadap perkara tersebut adalah dibawah tanggungjawab Bahagian Pengambilan. Sebarang pertanyaan atau kemusykilan terhadap status permohonan hendaklah dirujuk atau berhubung terus dengan bahagian tersebut ditalian 03-2071 3807/4254/4523/4258/2197 bagi mendapatkan maklumbalas yang tepat.  Pihak Tentera Darat Malaysia juga ingin memohon maaf sekiranya terdapat sebarang kesulitan atau masalah yang timbul berkaitan dengan perkara ini. Harap maklum.

Saluran Penggunaan Bagi Tujuan Pertanyaan, Aduan dan Cadangan

Author: Pentadbir 1 Published: 2016-08-18 16:00:00

[ Image can't be loaded ]Ingin dimaklumkan bahawa, para pengunjung dikehendaki menggunakan saluran perkhidmatan yang betul didalam menghantar sebarang maklumat berbentuk Pertanyaan, Aduan  dan Cadangan. Semua pengguna boleh menggunakan Perkhidmatan Talian Penggguna bagi perkara-perkara yang telah dijelaskan. Maklumat yang tidak mengikuti saluran perkhidmatan yang betul, tidak akan dilayan dan akan diabaikan oleh pihak Pentadbir Portal. Harap maklum.